Tanssilavojen suosikki Neitoset laulaa Käsikirjoituksesta!

Kaksi maamme iskelmätaivaan voimahahmoa, Kyösti Mäkimattila ja tanssilavojen suosikiksi noussut Neitoset-yhtye ovat yhdistäneet voimansa. Mäkimattila on tehnyt sanoituksen juuri ilmestyneeseen Neitosten Käsikirjoitus-nimiseen kappaleeseen. Sävellyksestä vastaa Henri Leppä.

Neitoset on noussut nopealla tahdilla tanssilavojen suosikiksi ja on yksi harvoista alan naisyhtyeistä. Neitoset on ensimmäinen Kullervo Linna säätiön palkinnon saanut naisorkesteri sekä SMOrk voittaja vuodelta 2019 ja vuoden 2020 Tanssittaja.

– Olemme jo esittäneet jonkin aikaa Käsikirjoitus-kappaletta keikoillamme, mutta nyt se päästään viimein julkaisemaan myös virallisesti. Käsikirjoitus on ollut alusta saakka yksi toivotuimmista kappaleistamme, kertoo Neitoset-yhtyeen laulaja Marja Pisilä.

Kyseessä on Neitosten viides singlejulkaisu. Kappale, samoin kuin sen musiikkivideo jättävät kuulijalle tilan sen omakohtaiselle tulkinnalle. Laulu kertoo siitä, kuinka ajan tummista sävyistä huolimatta voimme nähdä puhtaan valkoiset yksityiskohdat elämässämme entistä kirkkaampina ja että meillä voi sittenkin olla päärooli oman elämämme käsikirjoittajina.

– Laulutekstien kirjoittajalle on aina iloinen yllätys, kun pöytälaatikkoon jo lähes unohtunut demo löytää tiensä tyylitajuisen sovituskäsittelyn jälkeen levytykseen. 2010-luvun alussa teimme Henri Lepän kanssa ison nipun erilaisia lauluja, joista Käsikirjoitus on yksi. Kyseinen teosvalinta kertoo mielestäni Neitosten monipuolisuudesta ja rohkeudesta tarttua myös hieman syvempiin teksteihin ja aiheisiin. Sovitus ja video ovat oiva osoitus ryhmän estetiikantajusta, Kyösti Mäkimattila toteaa.

KÄSIKIRJOITUS
- Sävellys: Henri Leppä
- Sanoitus: Kyösti Mäkimattila
- Sovitus: Neitoset- Esittäjä: Neitoset (laulu Marja Pisilä, koskettimet Stiina-Emilia Kemppainen, kitara Juuli Kaukinen, basso Anni Palojärvi, rummut Satu Palmroos)

Käsikirjoitus -musiikkivideo: www.youtube.com/watch?v=r1p8NYmYG-Y

Neitoset: www.neitoset.fi