Uutta musiikkia Neitoset-yhtyeeltä!

Neitoset -orkesteri jatkaa julkaisujen sarjaa perinteitä kunnioittaen ottamalla omakseen M. Majan säveltämän humpan Ilta Oulunjoella.

– Ilta Oulunjoella on oodi kotiseudullemme, kuvailee Neitoset- yhtyeen solisti Marja Pisilä tuoretta julkaisua. Oulusta alkunsa saanut orkesteri pitää tärkeänä omaleimaisuutta ja kuljettaa tanssipaikoille mukanaan Oulun murteen lisäksi myös lauluja, jotka juurruttavat kuulijansa kulttuuriperintömme alkulähteille, klassisen iskelmämusiikin ydinsijoille.

Kyseessä on Neitosten kuudes singlejulkaisu. Kappale, on monille tuttu, muutamien legendaaristen kokoonpanojen varioima vuosien vuosien takaa. Halusimme tuoda instrumentaalihumpan 2020-luvulle, pian satavuotiasta Dallapèta ja muita traditionaalisia tanssiorkestereita kunnioittaen, Neitoset -yhtyeen harmonikkataiteilija Stiina- Emilia Kemppainen kiteyttää.

Neitoset ovat nousseet nopealla tahdilla tanssilavojen suosikiksi ja on yksi harvoista alan naisyhtyeistä. Neitoset on ensimmäinen Kullervo Linna säätiön palkinnon saanut naisorkesteri sekä SMOrk voittaja vuodelta 2019 ja vuoden 2020 Tanssittaja.