: Glenda

Glenda

Suuren suosion saavuttanut Glenda on tullut tutuksi Ylen Radioteatterin ohjelmana. Nyt Glenda on riemukas ja svengaava musikaalimonologi teatteriestradilla – nelimiehisen huippubändin säestämänä!

Glenda on näytelmän päähenkilö, kypsässä iässä oleva duunarinainen, ronski ja huumorintajuinen mimmi, joka on tullut kertomaan meille tositarinoita omasta elämästään. Hän kertoo elämänsä miehistä - rakkaista hunsvoteistaan - hän kertoo iloistaan ja suruistaan, pettymyksistään ja onnensa hetkistä, hän kertoo rakkauden ihanuudesta ja myös sen kamaluudesta. Ja kun sanat eivät riitä, hän puhkeaa laulamaan. Glenda on Stadin Mimmi ja muistot kulkevat elävästi Stockan kellon alta kympin ratikkaan ja Ruotsin laivalle.

Sekä alkuperäisessä kuunnelmassa että nyt teatterin lavalla Glendaa esittää näyttelijä/laulaja Susa Saukko. Orkesterissa kuullaan kokeneita soittajia, ja myös käsikirjoittaja Juha Takanen on pitkän linjan kiertuemuusikko: Esitys onkin täynnä paitsi mieleenpainuvia tarinoita, myös mukaansatempaavaa, hyväntuulista jazz-iskelmää, rockabillya ja rock'n rollia.

Glenda: Susa Saukko
Kapellimestari, koskettimet: Pekka Kuorikoski
Rummut: Sami Järvinen
Kontrabasso: Mikko Vuorela
Kitara: Markus Tiiro

Sävellykset, sanoitukset ja käsikirjoitus: Juha Takanen
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi