: Jiri Nikkinen

Jiri Nikkinen

Jiri Nikkinen on tunnettu paitsi Clifters-yhtyeen solistina ja keulakuvana, myös yhtenä maamme parhaana The Beatles musiikin esittäjänä. Jiristä puhuttaessa juuri The Beatles mainitaan usein ja liitetään saumattomasti miehen tekemisiin.

Jiri on pitkän uransa aikana, sooloartistina ja Clifterssin ohessa keskittynyt jalostamaan Beatles -tulkintojaan hyvin originaalin kuuloisiksi esityksiksi. Jiri Nikkinen trio, band tai duo on yhtye, joka soittaa etupäässä brittiläistä 60-luvun pop- ja rockmusiikkia. Musiikkia, joka on kaikille tuttua ikään tai kansallisuuteen katsomatta. Bändin keikka on itsessään aikamatka 60- luvulle, Liverpooliin, rakkauden kesään-67 ja Abbey Roadille. Yhtye soittaa muun muassa The Kinksin, The Whon, The Monkeesin tuotantoa, mutta pääpaino ohjelmistossa on kuitenkin vahvasti The Beatlesin musiikilla, joka on Jiri Nikkiselle ”elämäntehtävä”.

Ohjelmisto on yhtä ilotulitusta ja mukaansa tempaavat biisit takaavat sen että, ilta on musiikillisesti onnistunut. Yhtye soittaa myös vanhempaa Rock`n´Rollia, joka olennaisesti kuuluu 60-luvun piiriin ja ohjelmiston ympärille onkin helppo rakentaa teemaa kyseisen vuosikymmenen mukaan.

Trio-kokoonpanossa on kitara, basso ja rummut. Band kokoonpanossa mukaan tulee myös kosketinsoittimet ja tällöin ohjelmisto on entistäkin laajempi. Legendaarinen Clifters esittää hittipainoitteisen setin, aina ”Hyvä Bore”- sinkusta-86, vuoden 2006 julkaistuun ”Bang Bang”-albumiin saakka. Ohjelmistossa kuullaan kaikki suurimmat Clifters-hitit.

Tilaa siis Jiri Nikkinen tilaisuuteesi duona, triona tai bändinä ja tee aikamatka kultaiselle 60-luvulle!