: Yölintu

Yölintu

Yölintu kuuluu yhtyeisiin, joka on saavuttanut parikymmenvuotisen uransa aikana suosion, johon harva bändi yltää. Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukuja ja levytysrintamalla on satanut kultaa ja platinaa. Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta ovat uineet suomaisten sydämiin ja yhtyeen kappaleet soivat estradeilla, tv:ssä, radioissa – koko kansan tuntemina hitteinä: Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Haamukipua, Sitä saa mitä tilaa, Rakkaus on sininen, Tää on rankkaa, Mä putoan, Preussinpunaista, Haavoittumaton…

Yölinnun alkuhistoriasta mainittakoot, että Yölinnun perustivat vuonna 1992 Simo Silmu ja Markus Kuusijoensuu. Yölintu lukeutuu Suomen menestyneimpiin yhtyeisiin, ja yhtyeen albumeja on myyty n. 400 000 kappaletta. Yhtye on julkaissut tähän mennessä lukuisia studioalbumeja, muutamia kokoelma-albumeja ja tietenkin kymmenittäin singlejä. Tuotantoon mahtuu myös Rauli ”Badding” Somerjoen kappaleista koostuvan albumi. Yölintu on pokannut tähän mennessä jo 8 kultalevyä, viisi platinaa ja yhden tuplaplatinalevyn. Yölinnun menestynein studioalbumi on vuoden 1998 Tositarkoituksella, jota on myyty lähes 96 000 kappaletta. Lisäksi Simo Silmu on julkaissut 3 sooloalbumia. Yölinnun uusin albumi kantaa nimeä Minne maailma kuljettaa.

Nämä siiveniskut ovat jo jättäneet jälkensä Suomi-iskelmän historiaan, ja edelleen Yölintu jatkaa edelleen vahvana liitoaan iskelmätaivaalla! Yölintu on nyt uudistanut keikkaohjelmistoaan ja mukaan on otettu alkuaikojen hittejä. – Haluamme tarjota yleisölle vieläkin paremmin tanssijalalle sopivaa musiikkia. Olemme palanneet vuosien taakse ja ottaneet mukaan kappaleita, joissa on mm. vahvaa haitaripoljentaa. Sehän se meidän valttikortti on musiikillisesti ja rytmillisesti ollut kautta aikojen, valottaa Yölintu.

Kokoonpano:
Simo Silmu – laulu, haitari
Jukka Harju – soolokitara
Jari Luostari – bassokitara
Harri Lehtonen – rummut

Managerointi ja keikkamyynti: Ari Suomi, 0400-824 485, [email protected]

Orkesterin nettisivut: www.yolintu.com