Annika Eklund Polarartistien riveihin!

Laulaja Annika Eklund on syntynyt Vaasassa, käynyt koulua Vaasan musiikkiluokilla ja harrastanut musiikkia Kuula-opistossa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi 1997 Vaasan lyseosta. Hän valmistui musiikkipedagogiksi 2005 Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Laulamisen Annika Eklund aloitti jo kouluvuosina, 13-vuotiaana vaasalaisessa Maaherra-yhtyeessä. Ylioppilasvuonna hän voitti Lavatähti 1997 -tittelin ja levytti ensimmäisen albuminsa "Kaunis uni" Fazer Musicille. Hän sijoittui vuonna 2001 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangoprinsessaksi. Annikan julkaisemia myöhempiä albumeja ovat "Valoja ja varjoja", "Shanghain valot", "Rakkausseikkailu 2007", "Valonarkaa" ja "Missä on mun Strömsö". Eklund osallistui myös 2006 Suomen euroviisukarsintaan kappaleella "Shanghain valot", joka sijoittui kolmannelle sijalle.

Live-esiintymisiä Annikalla on ollut monialaisesti: lukemattomista omista keikoista, konserttivierailuista Mikael Konttisen kanssa aina Yö-yhtyeen konserttikiertueisiin ja Helsingin Casinon show esiintymisiin Sami Pitkämön orkesterin kanssa. Teatterissa Annika Eklund on esiintynyt musiikkiteatteriproduktioissa, mm. Helsingissä Olavi Virta -musikaalissa (2009), Valkeakosken kesäteatterissa Pirkko Mannolasta kertovassa musikaalissa Pirkko ja Åke vuosisadan rakkaustarina (2010), Tampereen Palatsiteatterin musikaaleissa Hurriganes (2013) ja Ihan tuuliajolla (2014), On kesäyö, Vaasan kaupunginteatteri (2016), Sellaista elämä on (2018 Rauma ja 2019 Hämeenlinna) sekä Rauman ja Hämeenlinnan kesäteatterin Suklaasydän-produktiossa. Suklaasydän, jossa Annika Eklundin lisäksi laulavat Anna Hanski ja Sani, keikkailee ja esiintyy edelleen eri puolilla Suomea.

Facebook: www.facebook.com/annikaeklundmusic