Jorma Uotinen
Jorma Uotinen ei petä luennoilla yleisöään, mutta aforistisuudessaan hän ei päästä kuulijoita myöskään helpolla, jokaiseen lauseeseen sisältyy tarkkaan harkittua syvällistä ajattelua, jonka ymmärtäminen antaa kuulijalle aina yhden elämyksen lisää. Hänen pääsanomansa on kuitenkin yksinkertainen ja selkeä, ilman taiteita ihminen ei voi olla ihminen, sillä taide mahdollistaa sen, että ihminen voi ymmärtää myös yhteiskuntaa. Taide syntyy henkisestä aktiivisuudesta ja luonnonvoimasta: pelkkä halu ei riitä, on oltava myös voimia kouluttautua ja sivistää itseään.
Esimerkiksi Jorma Uotisen luento Luova johtajuus avaa yrittäjälle uusia polkuja. Arvosanaksi esitys saa 10+. Se on enemmän kuin luento, se on taideteos, jossa Jorman taiteellinen sanallinen viesti tavoittaa kuulijat ikään tai sukupuoleen katsomatta. Hänen charminsa on ainutlaatuista, hänen kerrontatapansa on persoonallinen, koskettava ja mukaansa tempaava. Esitys herättää paljonkin ajatuksia luovuuden prosessin tiimoilta, joka on toki taidemaailmassa tärkeää, mutta myös kaikilla muillakin aloilla. Jos ei tse usko, ei kykene luomaan uutta, kehitys pysähtyy ja maailma muuttuu värittömämmäksi.
Jorma puhuu johtamisesta, palautteenantamisesta ja kannustamisen kulttuurista, jotka ovat itsestään selvyyksiä, mutta kuitenkin niiden kertaaminen herättää uusia ajatuksia.
Vaikka yleisö istuu keskittyneessä tilassa kuunnellen taiteilija Uotisen tarinaa, myös oma luovuuden prosessi käynnistyy ja alitajunta avaa monta solmua ja antaa suunnan uusille poluille.
Luentonsa Jorma Uotinen päättää teeseihin ihmisenä olemisesta yhteisössä. Hän kuvaa tarkkaan, miten hyvät tiimit syntyvät ja millainen voimavara ihmisillä voi olla, kun esimerkiksi työyhteisöä johdetaan oikein ja kun työyhteisön jäsenet tukevat toinen toisiaan ja kokevat yhdessä onnistumisen riemua.