Kari Tapion elämästä kertova näytelmä "Olen suomalainen", nähdään kesällä 2022 Vantaalla!

Kesällä 2019 Lappeenrannan kesäteatterissa hurmannut ja yleisöennätyksen tehnyt näytelmä Olen suomalainen saapuu Vantaalle ja Ravintola Backaksen Tapahtumakeskus Puimalaan kesällä 2022! Näytelmä on komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo rakastetun tulkitsijan, Kari Tapion elämästä ja urasta iloineen ja suruineen, loistoineen ja kommelluksineen. Näytelmässä kuullaan Kari Tapion suurimpia hittejä, jotka yhdessä dialogin kanssa muodostavat mieleenpainuvan kuvan upeaäänisestä taiteilijasta. Näytelmä saa katsojan hymyilemään ja koskettaa sielun syövereitä myöten. Musiikin ajattomuus puhuttelee meitä kaikkia ja piirtää kattavan kuvan suomalaisesta sielunmaisemasta.

Kari Tapio oli yksi meistä. Mieleltään ja mielestään tavallinen mies, jolla oli käynyt suuri onni. Hän pääsi toteuttamaan unelmaansa. Kovan työn ja monien vastoinkäymisten kautta hän nousi koko kansan rakastetuimmaksi taiteilijaksi. Kuulijat rakastuivat Kari Tapion koruttoman komeaan ääneen, mutta myös persoonaan, joka ei ylentänyt itseään, vaan halusi aina olla kuulijoidensa kaltainen.

- "Olen todella kiitollinen ja onnekas, että saan kirjoittajana astua Kari Tapion vaiherikkaaseen elämään. Tutustua tähän kiistatta yhteen suosituimmista suomalaislaulajista. Mennä hänen päänsä sisälle ja yrittää ymmärtää miksi hänen elämänsä meni niin kuin meni. Prosessin aikana olen törmännyt valtavaan määrään mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka ovat jääneet ainakin minulta aiemmin pimentoon. Näitä herkkuja paljastetaan sitten Olen suomalainen -näytelmässä", kertoo näytelmän käsikirjoittaja Mika Räinä.

- "Riemulla hyppään tähän seikkailuun, joka avaa suurelle yleisölle tuon sinivalkoisen äänen ja suuren persoonan monipuolista elämää!", kommentoi näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaava Osku Heiskanen.

Olen suomalainen -näytelmän rooleissa nähdään Kari Tapiota esittävä Antti Paavilainen, Karin puolisoa Piaa näyttelevä Miia Nuutila, sekä mm. Junnu Vainion kenkiin astuva Tuukka Leppänen ja mm. Reijo Taipaleena nähtävä Tatu Siivonen. Näytelmän ohjauksesta ja koreografiasta vastaa Osku Heiskanen. Käsikirjoituksen on laatinut Mika Räinä. Näytelmän livemusiikista on vastuussa Antti Paavilainen Band. Tanssijoina lavalla nähdään Anna-Maria Paadar, Emmi Ylä-rakkola, Sanna Heiskanen ja Emil Hallberg.

MIKA RÄINÄ
Näytelmän käsikirjoituksen laatinut Mika Räinä tunnetaan mm. Jopet Show -sketsisarjan näyttelijänä sekä vastuukäsikirjoittajana. Mika on näytellyt lukuisissa suomalaisissa tv-sarjoissa, elokuvissa sekä teatteriproduktioissa. Lisäksi hän on käsikirjoittanut mm. sketsisarja Saunavuoroa sekä komediasarjaa Pääroolissa. Teatterissa Mika on aiemmin toiminut käsikirjoittajana mm. menestysmusiikkinäytelmässä IRWIN - Ikuinen Kapinallinen, jossa näytteli myös nimiroolin, sekä hittikomediassa Miehenkäyttöopas.

OSKU HEISKANEN
Näytelmän ohjaaja ja koreografi Osku Heiskasen 30 vuotta kestäneen teatteriuran askeleita on ollut nähtävissä sekä harrastaja- että ammattiteattereissa, niin oopperan, musikaalin, operetin, revyyn kuin draamankin puolella. Viimeisimpiä koreografiatöitä musikaalien maailmasta ovat Oopperan kummitus Suomen Kansallisoopperassa sekä Göteborgin Oopperassa, Mary Poppins Helsingin Svenska teaternissa ja oopperan puolelta Viimeiset kiusaukset Jyväskylän oopperassa.

ANTTI PAAVILAINEN
Kari Tapion nimiroolissa nähdään Antti Paavilainen. Antti on pitkän linjan muusikko ja kapellimestari, joka on tullut suomalaisille tutuksi Jean S -orkesterin solistina. Monipuolisen muusikon ja sovittajan uran lisäksi Antti on näytellyt useissa menestyksekkäissä teatteriproduktioissa mm. UIT:ssa ja eri ravintolateattereissa.

MIIA NUUTILA
Näytelmän keskeisessä naisroolissa, Kari Tapion vaimo Piana, nähdään Miia Nuutila. Miia on koko kansan tuntema näyttelijä, joka on tullut tutuksi lukuisista TV-sarjoista ja elokuvista mm. EXonnelliset, Tahdon Asia ja Napapiirin Sankarit. Miia on käsikirjoittanut ja ohjannut Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2022 nähtävän musiikkikomedian Krokotiilirock.

TATU SIIVONEN
Näyttelijä Tatu Siivonen on näytellyt musikaaleissa ympäri Suomea ja tehnyt päärooleja Peter Panista Kolmen pennin oopperaan. Teatterin lisäksi Tatua on nähty niin TV:ssä kuin elokuvakankaallakin ja hän on tehnyt jo vuodesta 2002 tiivistä yhteistyötä Kaj Chydeniuksen kanssa. Kesän näytelmässä Tatu loistaa mm. Dannyn roolissa ja syksyllä 2022 voi Siivosen nähdä Tampereella MOMENTUM 1900 -musikaalissa.

TUUKKA LEPPÄNEN
Näyttelijä Tuukka Leppänen on kiinnitetty Helsingin kaupunginteatteriin. Lisäksi hän on tehnyt lukuisia rooleja niin musikaaleissa, lastennäytelmissä kuin draamoissakin. Laulukeikkoja Tuukka on tehnyt usean eri kokoonpanon kanssa - akustisesta kitaraduosta suureen sinfoniaorkesteriin. TV:n puolella Tuukka on tuttu Rantabaari-sarjan ensimmäiseltä tuotantokaudelta ja tämän lisäksi ääntään hän on lainannut sadoille animaatiohahmoille.

ANTTI PAAVILAINEN BAND
Näytelmän livemusiikista vastaa Antti Paavilainen Band, joka koostuu Suomen ykköskaartin muusikoista, joilla on vankka vuosien kokemus teatterissa esiintymisestä. Orkesteri rakentuu osaksi myös viime vuonna Lappeenrannan kesäteatterin näytelmän musiikista vastanneista taiteilijoista.

Huom! Esiintyjämuutokset mahdollisia!

NÄYTÖKSET KESÄLLÄ 2022
· Keskiviikko 6.7. klo 18.30 (Ennakko)
· Torstai 7.7. klo 18.30 (Ensi-ilta)
· Perjantai 8.7. klo 18.30
· Tiistai 12.7. klo 18.30
· Keskiviikko 13.7. klo 14.00
· Keskiviikko 13.7. klo 18.30
· Torstai 14.7. klo 18.30
· Perjantai 15.7. klo 18.30
· Tiistai 19.7. klo 18.30
· Keskiviikko 20.7. klo 14.00
· Torstai 21.7. klo 18.30
· Perjantai 22.7. klo 18.30
· Tiistai 26.7. klo 18.30
· Keskiviikko 27.7. klo 18.30 (LOPPUUNMYYTY)
· Torstai 28.7. klo 18.30
· Perjantai 29.7. klo 18.30
· Tiistai 2.8. klo 18.30
· Keskiviikko 3.8. klo 14.00
· Keskiviikko 3.8. klo 18.30
· Torstai 4.8. klo 18.30
· Perjantai 5.8. klo 18.30
· Tiistai 9.8. klo 18.30
· Keskiviikko 10.8. klo 14.00
· Keskiviikko 10.8. klo 18.30
· Torstai 11.8. klo 18.30
· Perjantai 12.8. klo 18.30

LIPUNMYYNTI
· Peruslippu: 36 €
· Pyörätuolipaikka: 36 €
· Ryhmäliput (min. 10 hlö): 32 €

SHOW & DINNER
Sekä kesäteatterinäytöksen että herkullisen ruokailun sisältävä Show & Dinner -paketti on mahdollista hankkia Ravintola Backaksen myyntipalvelun kautta: p. 0400 153 281 / [email protected].

· Show & Dinner: 75 € (sis. buffet kartanolla, varattu katsomoalue & kesäteatteri)
· Lapset 8–15-vuotiaat: 33 € (sis. buffet kartanolla & kesäteatteri)
· Lapset alle 8-vuotiaat: 18 € (sis. buffet kartanolla & kesäteatteri)
· Väliaikatarjoilut: 12 € (sis. pieni suolainen, pieni makea & kahvi/tee)
· Pelkkä ruokailu kartanolla (ei teatteria): 43 €

ENNAKKOMYYNTI
Ennakkoliput kesäteatteriin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Lippuja voi hankkia Lippupisteen verkkokaupasta, puhelinpalvelusta (p. 0600 900 900 / (2€/alk.min+mpm/pvm) tai myyntipisteistä kautta maan.

Huom! Lippupisteen myyntipisteissä ja verkkokaupassa lisäksi toimitusmaksut alk. 1 €.

RYHMÄMYYNTI
Ryhmälippuja voi varata ennen esityskautta: p. 0400 213 122 / [email protected].

SAAPUMINEN KESÄTEATTERIIN
Lentokenttäbussit kulkevat Ravintola Backaksen ohi. Aivan kävelymatkan päässä Ravintola Backaksesta sijaitsee bussipysäkit "Lentoasemantie" ja "Backas". Helsingin keskustasta perille pääsee busseilla 614 tai 615, ja Elielinaukiolta bussilla numero 415. Vantaankosken juna-asemalta sekä Aviapoliksesta kulkee bussi 573. Lähimmät juna-asemat ovat Vantaankosken- sekä Aviapoliksen juna-asemat. Kauppakeskus Jumbosta on kävelymatkaa noin kilometrin verran, ja sinne pääsee esimerkiksi seuraavilla busseilla: Tikkurilasta 562, Mellunmäestä sekä Myyrmäestä 572, Keravalta 962, Kivistöstä 616 ja Varistosta 571. Backaksessa on myös suuret ja maksuttomat parkkipaikka-alueet, joten omalla autolla saapuminen käy myös kätevästi.

YHTEYSTIEDOT
Kesäteatterin tuotanto: Polartuotanto Oy
Tuotantovastaava: Marko Nuutinen, [email protected], p. 0500 761 879
Markkinointi- ja tiedotusvastaava: Lauri Ruotsalo, [email protected], p. 050 536 1016

Lisätiedot Ravintola Backaksesta: www.ravintolabackas / www.facebook.com/ravintolabackas