Kesä. Me. DBTL. Tulevan kesän DBTL-festivaalien esiintyjät ja uudistukset julkaistu!

- DBTL-festivaalit juhlitaan heinäkuun lopulla torstaista lauantaihin 29.-31.7.2021
- Tapahtuma-alue laajenee huomattavasti entistä suuremmaksi
- Tapahtumassa tullaan korostamaan rentoa yhdessäoloa ja viihtyvyyttä
- Huippulaadukkaat ravintolapalvelut täydellistävät festivaalikokemuksen
- Hyvän musiikin ja ruoan lisäksi tarjolla myös taidetta
- Tarjolla on jälleen pitkä lista maamme kärkiesiintyjiä ja lisäksi kaksi ulkomaalaista yhtyettä
- Turun Tuomiokirkossa nähdään kolme upeaa kirkkokonserttia
- Pääsylippujen myynti on alkanut - loppuviikon ajan tarjolla huippuedulliset liput
- DBTL-tapahtuman järjestää uusi United Festivals -organisaatio

Down By The Laituri -kaupunkifestivaali kehittyy. Kesän 2021 festivaaleilla tullaan korostamaan rentoa yhdessäoloa ja viihtyvyyttä, jota tapahtuman uusi slogan, "Kesä. Me. DBTL." kuvastaakin. Tuomiokirkkotorin kulttuurihistorialliselle alueelle rakentuvat entistäkin laadukkaammat ja korkeatasoisemmat puitteet, joissa paikalle saapuvan yleisön on mahdollista viettää rentoja ja musiikin täyteisiä festivaalipäiviä. Festivaalialue laajenee huomattavasti ja uusi alue antaa paljon uusia mahdollisuuksia festivaaliyleisölle.

HUIPPULAADUKKAAT RAVINTOLAPALVELUT TÄYDELLISTÄVÄT FESTIVAALIKOKEMUKSEN
Tulevana kesänä DBTL-festivaaleilla on tarjolla ennennäkemättömän laadukkaat ravintolapalvelut, kun tapahtuma-alueelle tullaan lanseeraamaan uusi ravintola-alue, Food Piazza. Kyseisellä alueella on julkkiskokki Kari "Kape" Aihisen ravintola Roster Turku, jolla on tarjolla upeita menukokonaisuuksia. Bollinger VIP -alue tulee puolestaan palvelemaan festivaalien VIP-asiakkaita, jotka pääsevät herkuttelemaan huippukokkien Antti Vahteran ja Petteri Luodon laatimista antimista.

- "Haluamme tarjota vain parasta! Olemme iloisia, että olemme saaneet näin loistavat kumppanit tarjoamaan festarikävijöille myös ruokaelämyksiä. Tällä ravintola- ja kokkikattauksella voidaan melkein puhua myös DBTL-ruokafestivaaleista.", kuvailee tapahtuman järjestäjä Henri Kulmala.


Antti Vahtera loihtii DBTL 2020 -festivaalien Bollinger Golden VIP -menun. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL

HYVÄN MUSIIKIN JA RUOAN LISÄKSI TARJOLLA MYÖS TAIDETTA
Viime kesänä aloitettu antoisa yhteistyö kuvataiteilija Johanna Oraksen kanssa jatkuu ja tulee saamaan uusia muotoja. Tämän lisäksi festivaalialueella sijaitseva taidegalleria Makasiini Contemporary on mukana uutena yhteistyökumppanina.


ARTISTIKATTAUS ON ÄÄRIMMÄISEN NIMEKÄS
Tulevan kesän DBTL-festivaalien artistikattaus on monipuolinen ja nimekäs. Luvassa on mm. maailmanluokan soul-musiikkia soittava yhtye, kotimaan kovin rap-duo ja maamme suosituimmat rock- ja pop-artistit. Näiden lisäksi Turun Tuomiokirkossa voi jokaisen festivaalipäivän kesäiltana nauttia ainutlaatuisesta konsertista.

DBTL-torstaina 29. heinäkuuta estradille nousevat Lauri Tähkä, Kool & The Gang (USA), Kaija Koo, Eppu Normaali ja Anssi Kela. Perjantaina 30.7. vuoronsa saavat JVG, Apulanta, Sanni, Behm, Battle Beast ja Chisu. Festivaalien päätöspäivänä lauantaina 31. heinäkuuta lavalla nähdään Popeda, Alphaville (GER), Sonata Arctica, Vesala, Neljä Ruusua ja Tommi Läntinen. Kirkkokonserteissa nähdään torstaina Pepe Willberg, perjantaina Anna Eriksson ja lauantaina Maria Ylipää.

- "Suosituimmista artisteista on nykyään kova kilpailu eri festivaalien kesken. Olemme saaneet kiinnitettyä tulevan kesän tapahtumaamme kaikki ne suosituimmat esiintyjät, jotka olemme halunneetkin. On hienoa huomata, että huippuluokan artistit haluavat tulla esiintymään tapahtumaamme. Esiintyjäkattaus on todella monipuolinen ja vakuuttava", kertoo DBTL-festivaalien järjestäjä Henri Kulmala.


Suomen suosituin rap-duo JVG saapuu ensimmäistä kertaa DBTL-festivaaleille. Kuva: Teemu Heljo

PÄÄSYLIPPUJEN MYYNTI ON ALKANUT - LOPPUVIIKON AJAN TARJOLLA HUIPPUEDULLISET LIPUT
Kaikkien pääsylippuluokkien myynti on alkanut. Tarjolla on päivälippujen ja kolmen päivän festarilippujen lisäksi kirkkokonserttiliput, Bollinger VIP -lippu ja ruokamenun sisältävät Bollinger Golden VIP -lippu, sekä Roster VIP -lippu. Keskiviikosta sunnuntaihin 5.-9.5. käynnissä on äitienpäiväviikon lippukampanja, jonka ajan festariliput ovat myynnissä huippuedulliseen hintaan. Kampanjahintaisia lippuja on myynnissä vain rajoitettu erä. Pääsyliput myy Ticketmaster, www.ticketmaster.fi.


DBTL-TAPAHTUMAN JÄRJESTÄÄ UUSI UNITED FESTIVALS -ORGANISAATIO
United Festivals muodostui, kun kolme vahvaa Varsinais-Suomalaista festivaalia yhdisti voimansa. Down By The Laiturin, Karjurockin ja SmugglerRokin järjestäjät tutustuivat toisiinsa vuosien varrella vieraillessaan toistensa tapahtumissa. Ajan saatossa he miettivät, että yhdistämällä voimansa heillä olisi isommat hartiat kehittää toimintojaan ja luoda uutta. Kolmea alkuperäistä tapahtumaa on tarkoitus kehittää entisestään ja rinnalle tullaan järjestämään uusia festivaaleja, tapahtumia ja konsertteja koti- ja ulkomaisten artistien siivittämänä. Ensimmäinen uusi ja yhteinen festivaali on Naantali Sunfest, joka järjestettiin vuoden 2020 elokuussa Naantalissa. Sunfest oli heti menestys ja sillä on selkeä kehitystavoite. Vuonna 2019 yli 50 000 kävijää juhli kolmikon yhteisillä festivaaleilla. Organisaaio odottaa, että vuonna 2022 sen tapahtumissa käy yli 100 000 kävijää.

- "Niin kuin yleisöllä festivaaleilla, myös järjestäjillä on ilo jakaa onnistuneet kokemukset kumppanien kanssa. Yhdessä voimme kehittää ainutlaatuisia tapahtumiamme oikeisiin suuntiin ja yhdessä meillä on siihen parhaat mahdollisuudet ja tarvittava osaaminen. Näemme tapahtuma-alalla paljon mahdollisuuksia ja haluamme olla kehittämässä omalta osaltamme yleisön ainutlaatuisia kokemuksia. Festivaalin, tapahtuman tai konsertin pitää aiheuttaa yleisössä suuria tunteita, ilon kyyneleitä ja onnen pisaroita jotka jäävät mieleen ja muistikuviin. Odotamme innolla tulevaa", kommentoi United Festivalsin Henri Kulmala.

- "Olemme tehneet vuosia erilaisia tapahtumia omalla tutulla alueellamme ja nyt yhdistymisen myötä saamme laajennettua reviiriämme paljon isommaksi. Suurimpana tapahtumanamme on vuosia ollut Lokalahden Nopperlan tilalla järjestettävä Karjurock. Nyt voimme kehittää Karjurockia isommalla porukalla ja lisäksi voimme yhdessä toteuttaa uusia tapahtumia myös muualla. Meillä on yhdessä ainutlaatuinen osaamisverkosto ja tietämys siitä, mitä ihmiset haluavat. Jokainen festivaali jota järjestämme on uniikki, ja niistä jokaisesta haluamme tehdä myös ikimuistettavan. Ihmisillä on polttava halu tavata toisiaan ja elävä musiikki antaa kaikille hienoja kokemuksia joita arjen keskelle tarvitsemme. On hienoa kääntää uusi lehti, ja alkaa toteuttamaan yleisön unelmia isommalla kädellä," kertoo United Festivalsin promoottori Robert Sainio.