Mikko Mäkeläisen joululevy "Joulun toive" on julkaistu!

Ensi vuonna 20-vuotista laulajan uraansa juhlistava Mikko Mäkeläinen on julkaissut ensimmäisen täyspitkän joulualbuminsa. Levy kantaa nimeä "Joulun toive".

Levyn nimi ”Joulun toive” kuvaa albumin ensimmäistä laulua, jonka Mikko Mäkeläinen on tehnyt yhteistyössä Kyösti Mäkimattilan kanssa. Lisäksi levyllä kuullaan tunnettuja, suomalaisten rakastamia joululauluja. Albumilla on mukana myös uudistettu versio vuonna 2014 julkaistusta joululaulusta ”Ääni taivaasta”, jonka Mäkeläinen teki edesmenneen äitinsä muistolle, sekä vuonna 2017 julkaistu ”Nuku rauhas’ yösi Suomi”, jonka Mikko sävelsi ja sanoitti 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.”Joulun toive” -albumi on kokonaisuudessaan tunnelmallinen ja riisuttu kattaus sekä vanhoja, että uusia joululauluja, joihin on pyritty luomaan satumainen, aistikas, joulun tunnelma. Musiikista ja sovituksista levyllä vastaa monilahjakkuus Samuli Jokinen.

Mikko Mäkeläinen on tehnyt jouluisia kirkkokonsertteja jo yli kymmenen vuoden ajan, joten ajatus omaan joulualbumiin syntyi vuosien saatossa, kuulijoiden toiveesta. Suurin osa albumilla kuultavista lauluista on myös sellaisia, jotka ovat kuuluneet Mäkeläisen joulukonserttien ohjelmistoon perinteisesti. Tänäkin vuonna Mäkeläinen konsertoi joulun alla kirkoissa ympäri Suomea.

Mikko Mäkeläinen - Joulun toive -albumi
1. Joulun toive
2. Varpunen jouluaamuna
3. Sydämeeni joulun teen
4. Sylvian joululaulu
5. Kaksi kynttilää
6. Oi Betlehem, sä pienoinen
7. Konsta Jylhän joululaulu
8. Nuku rauhas' yösi Suomi
9. Ääni taivaasta

Aistikas, juhlava, herkkä, tunnelmallinen – sitä kaikkea on Mäkeläisen joululevy.

Levy on kuunneltavissaan kokonaisuudessaan Spotify-palvelun kautta:
https://open.spotify.com/album/1jv03KZj00mMUrPoI3bAwb?si=qpXt_22MRA2gPc6XyDfbkA