Tulossa syksyllä 2018 odotettu Tangon Seitsemän Veljestä -konserttikiertue!

Tulevana syksynä viidellä paikkakunnalla nähdään suuresti toivottu konserttikokonaisuus Tangon Seitsemän Veljestä. Konserteissa estradin valtaavat kaikkien tuntema kotimaisen musiikin ikoni Tapani Kansa, valloittava esiintyjä Tomi Metsäketo, tangon kuninkaat Mika Pohjonen, Markus Allan, Kari Hirvonen, Saska Helmikallio ja karismaattinen Mikko Mäkeläinen.

Yhden hyvänkin artistin oma konsertti saattaa olla omassa mittakaavassaan suppea ja yksipuolinen, mutta nyt tarjolla on jotain, mitä suomalaiset tangomusiikin ystävät eivät ole koskaan ennen saaneet kokea. Tämän konserttikokonaisuuden "kenraaliharjoitus" pidettiin helmikuussa, jolloin Turun konserttitalolla nähtiin Ystävänpäivän Tangokonsertti viiden kotimaisen miesartistin noustessa lavalle. Konsertti sai huikean suosion ja tästä johtuen tarjolla on nyt jotain vieläkin suurempaa: Tangon Seitsemän Veljestä!

- ”Olen viidenkymmenen taiteilijavuoteni aikana esittänyt jos jonkinlaista musiikkia. Sanotaan, että iskelmää osaa laulaa kuka tahansa, mutta tangoissa on taikaa, dramatiikkaa ja intohimoa. Tangot ovat teoksia, joita tulkitaan. Tangoissa erottuu "laulajat" ja laulajat. Muutama tango on kuulunut aina keikkaohjelmistooni ja nyt on juhlavaa päästä isoon tangoveljesporukkaan tulkitsemaan rakkaimpia, tunteikkaimpia tangoja”, avaa Tapani Kansa tulevaa konserttia.

- ”Osallistuin viime ystävänpäivänä Turussa tangokonserttiin ja oli hienoa huomata miten käsinkosketeltava tunnelma oli. Ilokseni myös minä sain hienot suosionosoitukset esittämistäni tangoista, vaikka minua ei erityisemmin tangolaulajana pidetäkään. Olin heti valmiina tulemaan tähän kiertueeseen mukaan ja on hienoa päästä mukaan porukkaan, missä on elämänkokemusta, eri musiikin tyylien osaajia ja tangokuninkaallisia. Katsotaan taas miten tällainen operettikuningas pärjää”, sanoo Tomi Metsäketo.

- ”Maailma on muuttunut aikamoisesti sen jälkeen kun minut valittiin tangokuninkaaksi vuonna 1992. Kiersin ensin tanssilavoja muutaman vuoden, jonka jälkeen olen ollut jo noin 20 vuotta Suomen Kansallisoopperaan palveluksessa. Tango- ja viihdemusiikki ovat olleet myös kokoajan lähellä sydäntäni. Oli hienoa, että sain kutsun tähän huikeaan porukkaan esittämään toivetangojani. "Itämaista rakkautta" ja "Öiset kitarat" ovat tangoja, joita esitin jo yhdeksänkymmenluvun alussa Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Nämä hienot tangoteokset aion ainakin esittää näissä konserteissa", lupaa tangokuningas Mika Pohjonen.

- ”Tangomusiikki on ehdottomasti minun juttuni. Olen ihaillut tangoa ja tangolaulajia jo pikkupojasta lähtien. Tango on laji, joka vaatii vahvaa tulkintaa ja heittäytymistä. Hienoa olla mukana porukassa, jossa osaamista ei puutu. On tunteikasta esiintyä yksin, mutta tangomusiikki voi olla välillä jopa riehakasta, kun tangon seitsemän veljestä päästetään irti”, kuvailee mm. Iskelmä-Finlandian aikanaan voittanut Markus Allan.

- ”Yllätyin, kun sain puhelun jossa minua pyydettiin mukaan tähän kiertueeseen. Mahtavaa olla mukana laulamassa näin arvovaltaisessa miesporukassa! Minulla on monta hienoa tangosuosikkia, joista ainakin osan aion esittää omina sooloinani. Useat suosikit ovat kenenkäs muun kuin Olavi Virran tuotantoa”, kertoo tangokuningas Kari Hirvonen.

- ”Olen kiitollinen, että minua pyydettiin tähän upeaan veljesjoukkoon mukaan. Näistä veljistä osa on omia idoleitani ja osa hyviä kavereitani. Odotan innolla yhteisnumeroita, joissa voidaan vähän haastaa toisiamme. Ja tietysti odotan myös omia soolonumeroitani, tangoja joita rakastan. Kari Tapion muistoa aion kunnioittaa hänen teoksellaan ”Haavetango”, avaa tangokuningas Saska Helmikallio.

- ”Olen musiikin osalta melkoisen kaikkiruokainen, mutta täytyy sanoa, että laulajana tangot ovat sieltä vaativimmasta päästä. Tangon kanssa ei leikitä, vaan tangot vaativat laulajaltaan uskottavuutta, mahtipontisuutta ja intohimoa - tulkintaa. Tätä kaikkea on luvassa tangon seitsemältä veljekseltä. Hienoa, että mukana matkassa on oma Myrskylyhty-orkesterini, virtuoosihanuristi Samuli Jokisella vahvistettuna. Tiedän jo nyt, että tästä tulee ennenkokematon konsertti niin esiintyjille kuin yleisöllekin”, päättää Mikko Mäkeläinen.

TANGON SEITSEMÄN VELJESTÄ -KONSERTTIKIERTUE
· ti 13.11. Turku, Konserttitalo
· su 18.11. Lahti, Sibeliustalo
· ma 19.11. Tampere, Tampere-talo
· ke 28.11. Kuopio, Musiikkikeskus
· to 29.11. Hämeenlinna, Verkatehdas

Konsertit alkavat klo 19.

Huom! Mika Pohjonen on estynyt osallistumaan Turun ja Lahden konsertteihin. Korvaavana esiintyjänä nähdään Tangokuningas Teemu Roivainen.

LIPUNMYYNTI
· Liput 42,- (+ palvelu- ja toimituskulut)
· LIPPUPISTE (www.lippu.fi): Kuopio, Turku, Tampere, Lahti
· TICKETMASTER (www.ticketmaster.fi): Hämeenlinna

YHTEYSTIEDOT
Konserttikiertueen järjestää Polarartistit Oy.
Konserttikiertueen markkinointi- ja tiedotusvastaava: Lauri Ruotsalo, [email protected], p. 050 536 1016