Uusi upea biisijulkaisu Tommi Läntiseltä!

Tänä syksynä laajalti valtakunnallisessa mediassa aina aamutelevisioista Helsingin Sanomiin juhlittu 60-vuotias Tommi Läntinen tekee paluun kärkikaartiin rytinällä. Tänään virallisesti julkaistu single "Pahaa unta" napattiin jo ennen julkaisuaan Yle Suomen soittoon, ja Tommi itse toteaa elävänsä juuri nyt parasta aikaa.

- "Kivaa kun tuli 60 täyteen. Pääsee noista lapsentaudeista, heh! Pahaa unta on täysin synergiassa tämän hetkisen vapautumisen ja muutoksen kokemusteni kanssa. Mukanani on elämänoppia koetusta, nautin juuri tästäkin hetkestä ja huominen tulee vääjäämättä. Muutos on vääjäämätön ja mukava", Tommi toteaa.

Samalla "Pahaa unta" -julkaisu on Läntiselle tietynlainen paluu kotiin. Single on ensimmäinen legendaarisen Polarvox-levy-yhtiön uusista äänitteistä ja paluusta tositoimiin. Alun perin vuonna 1973 perustettu ja vuosituhannen ensimmäisellä kymmenellä sammunut levy-yhtiö oli aikoinaan muun muassa juuri Läntisen, Boycottin sekä Pelle Miljoonan tuotannon koti. Uuden Polarvoxin primus motorina toimii Finnvoxin moniosaaja Aki Sihvonen, joka on myös levy-yhtiön A&R. Akin kädenjälki näkyy myös "Pahaa unta" -singlen tuotannossa.

- "Sessiot Akin kanssa ovat vauhdikkaita ja ideat syttyvät komeaan tekemisen liekkiin tosta vaan. Meillä oli hieno keskustelu tekstin finesseistä ja se kääntyikin luontevasti parisuhdetematiikasta selviytymiseen ja itsensä löytämiseen. Kun suunta oli selvä, niin prosessi vei miehiä siivillä ja aina ei ollut varma soittaako ja laulaako miehet vai henki", Tommi hymyilee ja jatkaa:

- "Mulla oli vahva omakohtainen kokemus tukenani, kun äänitimme lauluja. Tunsin olevani oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Akin tuki on korvaamaton, hän on muun muassa erinomainen laulattaja tuottamisesta ja biisinteosta puhumattakaan. Pahaa unta puhuttelee ja avaa minua. Se on enemmän kuin pop-biisi."

TOMMI LÄNTINEN JUHLAVUODEN KEIKOILLA
Tommi Läntisen keikkamyynti on Polartuotanto Oy:n vahvoissa käsissä. Suuri juhlavuosi starttaa virallisesti lauantaina 5. lokakuuta, kun Läntinen nähdään uuden Venue Turku -tapahtumakeskuksen (Aurakatu 6) estradilla. Kiertue huipentuu 30. marraskuuta Vantaan Kulttuuritalo Martinukseen yhdessä Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen kanssa kuultavaan 60-vuotisjuhlailtaan. Läntinen on mukana myös syksyn kirjamessuilla kertomassa "Ääretön ikävä" -omaelämäkerrastaan Turun Kirjamessuilla 5.10. ja Helsingin Messukeskuksessa 25.10.

- "On kerrassaan upea juttu palata muutaman vuoden tauon jälkeen tekemään hommia yhdessä kokeneen ja karismaattisen taiteilijan, Tommi Läntisen kanssa. Meillä on kova usko Tommin vahvaan uuteen tulemiseen. Nyt julkaistussa "Pahaa unta" -kappaleessa on elementit todella kovaan hittibiisiin", sanoo Tommi Läntisen keikkamyynnistä vastaavan Polartuotanto Oy:n toimitusjohtaja Marko Nuutinen.

TOMMI LÄNTINEN - PAHAA UNTA
Säv. Aki Sihvonen
San. Tommi Läntinen & Aki Sihvonen
Sov. Aki Sihvonen

TOMMI LÄNTINEN BAND
Tommi Läntinen
Henrik Strang - kitara, laulu
Petteri Korhonen - rummut
Marko Kataja - koskettimet, laulu
John Vihervä - basso, laulu

Kuuntele "Pahaa unta" -kappale Spotifystä.

www.tommilantinen.fi
www.facebook.com/TommiLantinen