Vuoden 2018 DBTL-festivaalit päättyivät yleisöennätykseen!

Jo 31. kerran juhlitut DBTL-festivaalit päättyivät vauhdikkaaseen lauantai-illan tykitykseen, kun suosittu heinolalaisyhtye Apulanta viimeisteli täydellisissä keleissä vietetyn nelipäiväisen festivaalin loppuunmyydyn yleisön edessä.


Apulanta päätti tänä vuonna uuden yleisöennätyksensä saavuttaneen DBTL-festivaalin. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL 2018

NYKYMUOTOISENA TAPAHTUMANA JÄRJESTETYN FESTIVAALIN UUSI YLEISÖENNÄTYS ON 16.000 SILMÄPARIA
Tämän vuoden DBTL-festivaaleilla juhli kaikenkaikkiaan hieman päälle 16.000 festivaalivierasta. Luku on nykymuodossaan järjestetyn festivaalin uusi yleisöennätys ja esimerkiksi viime vuoden lukema miltei kaksinkertaistui tälle vuodelle. Vuoden kävijärikkain päivä oli lauantai, joka oli kaikkien lippuluokkien osalta loppuunmyyty. Lauantai-illassa estradilla nähtiin Laura Voutilainen, Lauri Tähkä, Neljä Ruusua ja Apulanta. Muut vuoden 2018 DBTL-festivaalien esiintyjät olivat Finnhittien Kuninkaat (Danny, Frederik, Tapani Kansa), Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi, Virve Rosti, Samuli Edelmann, Neon 2, Kaija Koo, Popeda, Tuure Kilpeläinen, Michael Monroe, Sanni ja Suvi Teräsniska.


Virve Rosti pisti kaiken peliin DBTL-festareilla! Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL 2018

FESTIVAALIEN JÄRJESTÄJÄT HENRI JA KALLE KULMALA KIITTÄVÄT JÄRJESTÄVÄÄ TOIMIHENKILÖSTÖÄ JA YLEISÖÄ AVOIMELLA KIRJEELLÄ
Festivaalien järjestäjät, veljekset Henri ja Kalle Kulmala lähettävät kaikille festivaaleihin tavalla tai toisella osallistuneille kiitoksen avoimen kirjeen muodossa.

- "Huh - olipa viikko. On vaikeaa löytää oikeita sanoja, joilla kiittää kaikkia juhliin osallistuneita. Välillä tuntuu, että maailmasta on tullut paikka jossa soditaan, hyväksikäytetään ja kiusataan, mutta viime viikolla tuo kaikki unohtui. DBTL keräsi ennätysyleisön, joka juhli ja piti hauskaa innokkaasti, ystävällisesti ja kohteliaasti. Artistien heittäytyminen loi hyvän festivaalitunnelman, joka välittyi sekä yleisön että myös henkilökunnan ilmeistä. Hyvä tarttuu."

- "DBTL-viikko tarjosi suuria tunteita ja fiilisten vuoristorataa. Ison artistin peruuttaminen sairastumisen vuoksi oli meille kaikille valtava pettymys. Uusi tilanne laittoi koneistomme tekemään pikaisia ratkaisuja. Oli hienoa nähdä, että avajaispäivän suurilukuinen yleisö piti näkemästään ja kuulemastaan ja viihtyi festivaaleilla ohjelmamuutoksesta huolimatta. Kiitos siitä. Olemme hyvin pahoillamme ja pyydämme anteeksi, jos olemme pahoittaneet jonkun mielen omilla ratkaisuillamme."

- "Tuhannet kiitokset DBTL:n yhteistyökumppaneille ja etenkin fantastiselle tiimillemme: Tommi, Lauri, Riikka, Anu, Katrin, Antti, Jari, Ari ja teidän omat työporukkanne. Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte tämän kulttuurijuhlan tekemiseen. Supersuuret ja vilpittömät kiitokset myös mahtavalle yleisöllemme. Te mahdollistatte koko DBTL:n ja annatte meille oikeuden jatkaa ja kehittää tapahtumaamme yhä hienommaksi kokonaisuudeksi. Nöyrin kiitos kuuluu myös Taivaan Isälle, joka antoi ihanan hellesään jatkua meidän festivaaleillemme asti",
kirjoittavat veljekset Henri ja Kalle Kulmala, DBTL-festivaalien järjestäjät.


Merkittävässä osassa yleisöennätykseen päättynyttä DBTL-festivaalia olivat Polarartistit Oy:n omat pojat, festivaalien markkinointi- ja tiedotuspäällikkö Lauri Ruotsalo ja tapahtumapäällikkö Tommi Seikola. Kuva: Valtteri Hentilä / DBTL 2018

DBTL-FESTIVAALIT TULEVAT JÄLLEEN ENSI VUONNA
Down By The Laituri -festivaalit järjestetään jälleen vuonna 2019. Ajankohta on sama heinäkuun viimeinen viikko, kuin myös monta vuotta aikaisemminkin. Esiintyjätiedot julkaistaan alkukeväästä.

Lisätiedot:
www.dbtl.fi
www.facebook.com/downbythelaituri
www.instagram.com/downbythelaituri
www.twitter.com/DBTL_Festivaali