Suomi 100 vuotta -konserttikiertue loka-marraskuussa 2017

Suomi julistautui itsenäiseksi valtioksi joulukuussa 1917 ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa. Itsenäistymisestä tulee tänä vuonna kuluneeksi komeat sata vuotta!

Juhlalliselle vuodelle tehdään kunniaa ympäri Suomen kulkevalla konserttikiertueella, joka kantaa nimeä "Suomi 100 vuotta - Musiikillinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle". Siniristilipun alla, ympäri pohjoisen synnyinmaan, kultaista sanaa levittävät Korsuorkesteri, Kyösti Mäkimattila, Pasi Kaunisto ja Erkki "Eki" Jantunen.

Isäänmaallisuuden nimissä läpi vuosien keikkaillut perinteikäs Korsuorkesteri tekee juhlavuoden kunniaksi paluun suurille estradeille. Ainutlaatuisella sota-ajan hengen mukaisella musiikillaan yleisöä vuosikymmenet viihdyttänyt orkesteri on jo lopettanut pitkän ja värikkään aktiiviuransa, mutta satavuotiaan isänmaan kunniaksi orkesterin jäsenet kokoontuvat yhteen vielä kerran.

- "Korsuorkesterin periaatteisiin on aina kuulunut isänmaallisuus ja on hienoa että saimme näin komean porukan koottua tälle ikimuistettavalle konserttikiertueelle. Olemme esittäneet jo vuosia suomalaisia perinteikkäitä lauluja itsenäistymisestä tähän päivään ja nyt on hienoa päästä esittämään niistä parhaat palat hienojen solistien kanssa", kuvailee Korsuorkesterin Pepe Kovanen.

Juhlalliselle kiertueelle lähtee myös vuoden 2013 Tangokuningas, sinivalkoiseksi ääneksikin tituleerattu Kyösti Mäkimattila, jonka tyylikkäästä olemuksesta huokuva karisma sopii täydellisesti juhlavan konserttikiertueen olemukseen.

- "Näinä aikoina on "lottovoitto syntyä Suomeen", olen ylpeä Suomesta ja suomalaisuudesta. Suomalainen sisu ja asenne elämään ja työntekoon ovat aina olleet iso osa meidän identiteettiämme. Pikkuhiljaa myös ulkomaalaiset ovat huomanneet Suomen ainutlaatuisen luonnon monine erikoisuuksineen. Nyt on aika juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tutuilla ja tunteikkailla lauluilla. Onnea Suomi!" kommentoi Mäkimattila.

Kiertueella nähdään myös usean palkitun albumin levyttänyt ja mm. Syksyn Sävel -kilpailun voittanut Pasi Kaunisto. 70-luvun alkupuolelta asti suurta suosiota nauttinut ja edelleen esiintymissalit täyttävä Kaunisto juhlii tänä vuonna 50-vuotislevytysuraansa.

Konserttikiertueen juontajana, ja myös solistina, nähdään pitkään kotimaisen tanssimusiikin Suomi-lippua korkealla pitänyt Erkki "Eki" Jantunen. Tunnetun "Jätkän humppa" -kappaleen isä on toiminut juontajana radiossa ja TV:ssä vuosikymmeniä.

Suomi 100 vuotta - Musiikillinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle -konsertti tarjoaa jokaiselta itsenäisyyden ajan vuosikymmeneltä tunteikkaita, perinteikkäitä ja rempseitä säveltuokioita. Ohjelmisto laaditaan kansakunnan muistisopukoista löytyvistä, eri vuosikymmenien unohtumattomista suomalaisista kappaleista.

"Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien." (J.L. Runeberg - Maamme)

KONSERTTIKIERTUEELLA MUKANA:
· Korsuorkesteri
· Pepe Kovanen, kitara ja laulu
· Markku Juoksukangas, basso
· Jarmo Peippo, rummut
· Ami Varjotie, laulu
· Kalevi Hautamäki, hanuri ja koskettimet
· Juha Maunu, piano
· Kyösti Mäkimattila
· Pasi Kaunisto
· Erkki "Eki" Jantunen

KONSERTTIKIERTUEEN PAIKKAKUNNAT 2017:
· su 22.10. Joensuu, Carelia-sali PERUTTU
· ma 23.10. Jyväskylä, Paviljonki PERUTTU
· ti 24.10. Kuopio, Musiikkikeskus
· ke 25.10. Oulu, Madetoja-sali PERUTTU
· to 26.10. Kuhmo, Kuhmo-talo PERUTTU
· pe 27.10. Pieksämäki, Kulttuurikeskus Poleeni PERUTTU
· la 28.10. Lappeenranta, Lappeenranta-sali PERUTTU
· su 29.10. Hämeenlinna, Verkatehdas
· ma 30.10. Lahti, Sibeliustalo
· ti 31.10. Turku, Konserttitalo
· ke 1.11. Pori, Promenadikeskus
· to 2.11. Järvenpää, Järvenpää-talo
· pe 3.11. Imatra, Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali
· la 4.11. Mikkeli, Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli
· su 5.11. Savonlinna, Savonlinnasali

Konsertit alkavat klo 19.

LIPUNMYYNTI:
Liput 43,- (+ palvelumaksu)

TICKETMASTER: Oulu, Pieksämäki, Hämeenlinna, Pori, Imatra, Mikkeli
LIPPUPISTE: Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lappeenranta, Lahti, Turku, Järvenpää, Savonlinna
LIPPUTOIMISTO: Kuhmo

Huom! Peruutettujen konserttien pääsylippurahojen palautuksiin liittyvissä asioissa ota yhteyttä Ticketmasteriin, Lippupisteeseen tai Lipputoimistoon.

YHTEYSTIEDOT:
Kiertueen järjestää Polarartistit Oy
Kiertueen markkinointi- ja tiedotusvastaava, haastattelupyynnöt: Lauri Ruotsalo, [email protected], p. 050 536 1016