Juhlallinen Ystävänpäivän Tangokonsertti Turussa 14. helmikuuta

Ystävänpäivänä, keskiviikkona 14. helmikuuta järjestetään Turun konserttitalolla viiden upean solistin juhlallinen tangokonsertti. Estradille nousevat tyylikäs esiintyjä Tomi Metsäketo, tangokuningas Teemu Roivainen, elävä tangolegenda Markus Allan, Turun oma täyteläisen lauluäänen omaava Mikko Mäkeläinen ja tangokuningas Saska Helmikallio, jotka tulkitsevat kaikille tuttuja kotimaisia, rakastetuimpia tangoja. Lisäksi ohjelmistoon kuuluu muutamia ulkomaalaista alkuperää olevia tangoja, joita ei voi sivuuttaa.

- "On mahtavaa päästä tällaiseen porukkaan laulamaan. Olen aika kaikkiruokainen musiikin suhteen, mutta tangoja on tullut laulettua aika vähän. Siitä huolimatta minullakin on omia tangosuosikkeja, joista yksi on Roomalainen kitara - Suomen tangopiireissä Romanialaisena kitarana tunnettu kappale. Katsotaan nyt, miten pärjään tässä kokeneessa tangolaulajien porukassa. On hienoa avata omat vuoden 2018 konsertit näin ystävänpäivänä ja tangomusiikin merkeissä", sanoo Tomi Metsäketo.

Tango Finlandialla vuonna 2013 palkittu Markus Allan on toipumassa viime syksyisestä leikkauksesta, mutta odottaa innolla ensimmäistä konserttiaan toipumisen jälkeen.

- "Ehkä tunnetuin levyttämäni tango on Liljankukka, joka tietysti on myös yksi suosikkitangoni. On hienoa päästä esiintymään pitkästä aikaa näin komean tangolaulajaporukan kanssa. Ohjelmistoon otetaan varmaankin muutama yhteisnumero, joissa jokainen solisti pääsee näyttämään omaa osaamistaan. Liljankukka ja monet muut hienot tangot ovat kauniita teoksia, joita nykypäivän radioasemat eivät paljoakaan enää soita. Nyt voin taata että tässä konsertissa soi kotimainen tango, ja hienosti soikin!" kuvailee Markus Allan tulevaa konserttia.

Teemu Roivainen on saanut työskennellä musiikin saralla jo pitkän aikaa. Hän on ollut nuoruusvuosistaan asti muusikkona erilaisissa kokoonpanoissa ja musisoinut mm. Saara Aallon ja Tomi Metsäkedon taustalla. Vuonna 2014 Teemu astui kunnolla taustajoukoista eturiviin kun hänet kruunattiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuninkaaksi. Kruunaamisen jälkeen solistikeikkoja on tullut satoja, joiden mukana erilaisia ja mielenkiintoisia konsertteja erilaisissa kokoonpanoissa. Teemu on omimmillaan vaativimmissa numeroissa, joissa hänen upea äänensä pääsee oikeuksiinsa. Teemu kertoo lempitangoikseen useita erilaisia tangoja mutta lempitangokseen Teemu mainitsee Romanescan.

Mikko Mäkeläinen teki kuulijoihinsa ensivaikutelman Turun Messuilla vuonna 1999, jolloin hän voitti Ponnahdus Pinnalle -laulukilpailun kappaleella Moskovan valot. Tämän jälkeen 17-vuotiasta poikaa vietiinkin ympäri Suomea erilaisiin tanssi- ja viihdetilaisuuksiin. Mikon ura on edennyt tasaisesti jo lähes kaksikymmentä vuotta ja kotimainen musiikki ja tangot ovat olleet hänelle aina miellyttäviä laulaa ja esittää. Mikko kertoo että on kunnioitettavaa päästä samalle estradille mm. legenda Markus Allanin kanssa.

- On mahtavaa, että yhden konsertin voi omistaa pelkästään tangoille, koska tangossa on aina tulisuutta, haastetta ja intohimoa. Odotan erityisellä innolla helmikuun ystävänpäivää!" sanoo Mikko.

Vuoden 2005 Tankokuningas Saska Helmikallio on innoissaan saadessaan kutsun hienoon mieslaulajaryhmään.

- "En ole vähään aikaan esiintynytkään konserttilavoilla, joten oli hienoa kun minut pyydettiin mukaan. Olen esiintynyt paljon tanssilavoilla ja mm. Imatran teatterissa, mutta kyllä tangot soivat hienoimmin juuri konserttisaleissa. Imatran Teatterissa esiinnyin muutama vuosi sitten pääroolissa Taisto Tammen elämästä kertovassa esityksessä "Rakkauden rikkaus". Tämä on hieno tango, jonka ainakin aion esittää konsertissa. Toinen minulle läheinen tango on itsensä Kari Tapion kynäilemä "Haavetango" jonka haluan omistaa esikuvalleni Kari Tapiolle", avaa Saska tulevaa konserttia.

Konsertin säestyksestä vastaa Myrskylyhty-orkesteri.

* * *

YSTÄVÄNPÄIVÄN TANGOKONSERTTI
· Keskiviikko 14.2.2018
· Turun konserttitalo
· Konsertti alkaa klo 19

LIPUNMYYNTI
· Liput 36,- (+ palvelumaksu)
· Ennakkomyynti: www.lippu.fi

YHTEYSTIEDOT
Konsertin järjestää Polarartistit Oy
Konsertin markkinointi- ja tiedotusvastaava: Lauri Ruotsalo, [email protected], p. 050 536 1016

Muutokset mahdollisia.