Uutta musiikkia Sinitaivas-orkesterilta: Kauas pois

Sinitaivas-orkesterin vaiherikas lattariprojekti alkaa saapumaan päätökseensä. Orkesterille tämä on ollut mielenkiintoinen hypähdys autenttisemman salsa-musiikin maailmaan. Sinitaivaan peruskattauksen ohella kappaleessa esiintyy Karell Duperval ”El Dupy” Peña (soololaulu, perkussiot). Lisäksi biisiin saatiin lead-trumpetti -osuuksia loihtimaan Teemu Mattsson.

- ”Ajatus syntyi saapuessani Suomeen vuonna 2011. Halusin tehdä yhden kappaleen suomeksi ja tuoda siihen rytmin kotimaastani Kuubasta. Suomen kieltä opiskeltuani piti löytää suomalaisyleisölle positiivinen ja iloinen biisi. Täällä ihmiset puhuvat paljon säästä ja auringonkaipuusta – aluksi en ymmärtänyt syytä, mutta hetken täällä asuttuani tajusin erot kotimaahani verrattuna" kertoo kappaleen sovittaja Karell Duperval ”El Dupy” Peña.

- "Työskentelen ohjelmaisäntänä m/s Viking Gracella ja siellä olen tutustunut suomireggae-musiikkiin. Kollegani tuumi, että Raappanan kappale ”Kauas pois” sopisi laulutyylilleni - lauloinkin sitä sitten karaokejuontojen yhteydessä. Kun sain biisin kulkemaan, aloin muokata siitä salsaversiota. Laivalla tapasin Sinitaivas-yhtyeen, jolla on mielestäni positiivinen meininki, hyvä kokonaisuus ja kuubalaiseen musiikkiin hyvin sopiva soittotyyli. Laivatyöläisten yhdistetyn työpaikkaruokalan ja olohuoneen, messin, kahvipöytäkeskusteluista biisi eteni sovitukseen ja lopulta studioon. Alkuperäinen ajatukseni oli tarjota suomalaisyleisölle jotain uutta ja hauskaa. Samalla halusin yhdistää kuubalaisen rytmin ja suomalaisen musiikkikulttuurin. Nyt tämä unelma on toteutumassa ja on aika esitellä yleisölle energinen versiomme kappaleesta.” Karell päättää.

Kuuntele kappale Spotifystä...

Sävellys: Tommi Tikkanen
Sanoitus: Janne Pöyhönen
Sovitus: Kasper Haikonen & Karell Duperval ”El Dupy” Peña

Äänitys: Madmix / Aki Väkevä, Arabian Studiot / Rosku Lohiniva
Miksaus: Madmix / Aki Väkevä
Masterointi: Virtalähde Mastering / Jaakko Viitalähde