Uutta musiikkia Lumottu Apina -yhtyeeltä!

Diskoa ja iskelmää ristipölyttävä Lumottu Apina menee suoraan tanssijalan alle uudella singlellään. Kaoottisen maailman vastapainona toimiva "Kerran vuodessa" -sinkku vie kuulijan ruotsinlaivan sinkkuristeilyn huolettomiin fiiliksiin.

Lumottu Apina on Turusta käsin operoiva suomipop-trio, joka ei ota elämää tai itseään turhan vakavasti. Positiivista energiaa generoiva yhtye on luomansa diskelmämusiikin ihastuttava ja ilahduttava sanansaattaja, jonka tavoitteena on keventää kuulijoiden askelta vetävän tanssibiitin ja poreilevien melodioiden voimin.

”Kerran vuodessa -biisissä keinutaan Itämeren aalloilla sinkkuristeilyllä Tukholmaan. Arjen vastuut ja velvollisuudet, ja siinä sivussa ylimääräiset estot on jätetty kotisatamaan; viimein on lupa laittaa se tietty tutka päälle ja vaihtaa vapaalle! Pitkä odotus kiteytyy kertosäkeen sanoihin: Kerran vuodessa, en mieti huomista, vaan tanssin kuin oltais Puerto Ricossa”, yhtye kertoo.

Kaoottinen maailmanmeno viimeisen parin vuoden aikana ei ole liiaksi antanut aiheita mieltä nostattaville lauluille, mutta juuri siksi niille on nyt erityisesti tilausta.

"Tässä ajassa laulun kirjoittajalta vaaditaan ainakin minun tapauksessani mediapaastoa ja naiviakin uskoa tulevaan, siksi olemme ylpeitä uudesta Kerran vuodessa -biisistämme. Siitä välittyy edelleen vastustamaton elämänvoima", kertoo yhtyeen laulaja ja lauluntekijä Markus Ala-Kauhaluoma.

Jatkoa on luvassa vuoden mittaan tipahtelevien sinkkujen myötä, jotka pohjustavat myöhemmin ilmestyvää studioalbumia.

Lumotun Apinan taustavoimat saavat myös täydennystä, kun mukaan liittyy myös Robinin managerina tunnettu Hannu Sormunen. Uuden singlen julkaisua ja tulevaisuuden suunnitelmia juhlitaan Turussa Vaakahuoneen Paviljongissa 6.5, jolloin mukana menossa on lietolainen Freesi -yhtye. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kuuntele uunituore Kerran vuodessa -single Spotifystä.

LUMOTTU APINA - KERRAN VUODESSA
Sävellys: Markus Ala-Kauhaluoma
Sanoitus: Markus Ala-Kauhaluoma ja Tuomas Pihnala