Virve Rosti voitti halutun Iskelmä-Finlandia -palkinnon!

Laulaja Virve "Vicky" Rostille on myönnetty tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinto. Palkinnon myöntää joka vuosi Nokian kaupunki tunnustuksena kevyen musiikin eteen tehdystä työstä. Iskelmä-Finlandian arvo on 10 000 euroa, ja se jaetaan Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa.

Virve Rosti aloitti uransa 15-vuotiaana, 1970-luvun puolivälissä. Kun koulusta oli kesälomaa, Vicky esiintyi monena kesänä Danny-Show:ssa. Tuon aikainen esimies Danny eli Ilkka Lipsanen sai Iskelmä-Finlandian vuonna 2018. Vickyn ensimmäinen levy oli "Kun Chicago kuoli"(1975), ja se räjäytti heti pankin. Seuraavana vuonna ilmestyi lähes yhtä kova hitti "Tuolta saapuu Charlie Brown". Virve on julkaissut yhteensä kymmenen studioalbumia ja neljä kokoelmaa. Lisäksi hänen elämästään kertova "Vickypedia"-kirja ilmestyi vuonna 2018. Virve edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1987.

- "Saan olla kiitollinen, että olen saanut tehdä työtä, jota rakastan. Saan olla kiitollinen, että olen löytänyt luotettavat ja taitavat työkaverit. Ennen kaikkea saan olla kiitollinen kaikille ihanille ihmisille, jotka yhä edelleen kuuntelevat musaani ja tulevat keikoilleni", Rosti kertoo.

Iskelmä-Finlandia -ehdokkaana Vicky oli vuonna 2005. Silloin palkinnon sai Jari Sillanpää. Palkinnon muita voittajia ovat mm. Katri-Helena, Paula Koivuniemi, Eino Grön, Kari Tapio, Marion Rung ja iso joukko muita vastaavan kokoluokan artisteja.

- "On ollut etuoikeus työskennellä näin upean artistin, ihmisen ja ystävän kanssa jo usean vuoden ajan! Palkinto meni oikeaan osoitteeseen - sydämelliset onnittelut koko Polartuotanto Oy:n työyhteisön puolesta! Seuraavaksi valloitetaan yhdessä Lappeenrannan kesäteatterilava Krokotiilirockin merkeissä", sanoo Polartuotanto Oy:n toimitusjohtaja Marko Nuutinen.

"Krokotiilirock" on Miia Nuutilan käsikirjoittama ja ohjaama romanttinen musiikkikomedia, joka saa kantaesityksensä Lappeenrannan kesäteatterissa kesällä 2020. Lavan tähtinä tuikkivat Virve Rosti, Tommi Soidinmäki, Ushma Karnani, Panu Vauhkonen, Kirsti Valve sekä Lasse Karkjärvi. Liveorkesterina toimii Loyals-orkesteri. Musiikin sovitus ja harjoituttaminen: Antti Paavilainen. Näytelmän tuotannosta vastaa Polartuotanto Oy.

Iskelmä-Finlandia -palkinto myönnettiin tänä vuonna jo 18. kerran.

ISKELMÄ FINLANDIA -PALKINNON VOITTAJAT:
- Vicky Rosti (2019)
- Danny (2018)
- Markku Aro (2017)
- Suvi Teräsniska (2016)
- Pate Mustajärvi (2015)
- Katri Helena (2014)
- Pave Maijanen (2012)
- Pepe Willberg (2011)
- Laura Voutilainen (2010)
- Charles Plogman (2009)
- Olli Lindholm (2008)
- Eino Grön (2007)
- Paula Koivuniemi (2006)
- Jari Sillanpää (2005), Matti ja Teppo (2004)
- Kari Tapio (2003)
- Marion Rung (2002)
- Antti Huovila (2001)

Virve Rostin keikat myy Polartuotanto Oy.